Facebook
Trgovine

Konopljino in olivno olje

Naravna oljaKonopljino in OLIVNO OLJE sta postala nepogrešljiv del zdravega življenja in PREHRANE.
OLIVNO OLJE ima številne blagodejne učinke na naše ZDRAVJE, kot zdravo živilo se ga uporablja v kuhinji, vse pogosteje pa se pojavlja tudi za nego las in občutljive kože. Ekstra deviško OLIVNO OLJE je proizvedeno brez toplotne obdelave in kemikalij, zato je pomembno da uživamo le tega. Velik odstotek maščob (75%) v olivnem olju predstavljajo omega-9 maščobne kisline. Tukaj gre za maščobe, ki poskrbijo za dobro razmerje med slabim in dobrim holesterolom. Uživanje olivnega olja znižuje tudi krvni tlak in s tem zagotavlja vitanost srca. Blagodejni učinki olivnega olja so dokazani tudi pri astmi, artritisu in diabetesu, prav tako pa so številne raziskave pokazale, da OLIVNO OLJE zmanjša možnost pojava rakavih obolenj.

Industrijska konoplja v Sloveniji

Konopljino oljeO tem kako gojiti konopljo na slovenskem ozemlju, je stvar večletne razprave. Na eni strani obstajajo zagovorniki, na drugi strani zakoni, ki gojenje industrijske konoplje omejujejo. Vendarle pa je setev letos prijavilo 133 slovenskih kmetijskih gospodarstev.  
V Sloveniji je industrijska KONOPLJA še vedno na pol legalna. Vendarle pa na slovenskih policah opazimo vse več konopljinih izdelkov, največ prodaje pa še vedno poteka prek tujih spletnih strani. Poznavalci jo uporabljajo kot hrano, dodatek k prehrani, nekateri tudi kot zdravilo.

Konopljino olje - Dimenzija zdravja

 

Hladno stisnjeno konopljino olje ima prijeten in nežen okus

Konopljino oljeHladno stisnjeno konopljino olje ima prijeten in nežen okus po oreščkih. Je edino rastlinsko olje, ki vsebuje idealno razmerje nenasičenih maščobnih kislin, linolne in linolenske kisline ter gama-linolenske kisline. Konopljino olje je bogat vir omega-3 maščobnih kislin, ne vsebuje HOLESTEROLA ter krepi celično presnovo in IMUNSKI SISTEM. Olje jedilne konoplje je nepogrešljivo pri polnovredni hladni kuhinji, ni pa primerno za visoke temperature

Konopljino olje za življenjsko moč

“Življenjska moč te mogočne rastline se skriva v njenih semenih. Zato je KONOPLJINO OLJE tako dragoceno za vitalnost našega telesa”.

Zakaj uživati konopljino olje?

Pregrešno zdravo konopljino olje!

Konopljino oljeSlovenijo že nekaj časa zajema trend zdravega življenja in v specializiranih trgovinah je vse več izdelkov, ki izboljšujejo človekovo ZDRAVJE in počutje. Mnogo potrošnikov že pozna oznake, kot so 'EKO' in 'BIO' pridelano, ker pa je tovrstnih izdelkov dosti, se včasih težko odločimo, kaj izbrati. Na vsaki embalaži so prepričljivi opisi vsebine, ki naj bi pomagala pri tem, vzpodbujala pri onem, lajšala, zdravila, dopolnjevala naše življenje, toda pokupiti vse ...?

Konopljino olje in njegovi pozitivni učinki

Konopljino oljeKONOPLJINO OLJE pozitivno učinkuje pri preprečevanju številnih BOLEZNI. Zaradi svoje ugodne sestave olje pozitivno vpliva na omejevanje neprijetnih učinkov predmenstrualnega sindroma, na preprečevanje BOLEZNI srca in ožilja, kot tudi na odpravljanje težav in bolečin, ki se pojavljajo zaradi rakavih obolenj, shizofrenije ali multiple skleroze.

Konopljino olje

izdelek-konopljino-oljeKONOPLJINO OLJE je zelo bogato saj vsebuje kar osem esencialnih aminokislin, veliko vitaminov B kompleksa  in vitamin E. KONOPLJINO OLJE ima veliko enkrat in večkrat nenasičenih maščobnih kislin. Skoraj 90 odstotkov, kar je izredno pomembno za človeško prehrano.

Ob tem je treba še posebej poudariti, da vsebuje KONOPLJINO OLJE od 50 do 70 odstotkov linolne (omega-6) kisline in od 15 do 25 odstotkov alfalinolenske kisline, ki ji danes pravimo kar omega-3 maščobna kislina.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo POLITIKO PIŠKOTOV

EU Cookie Directive Module Information