Facebook
Trgovine

Kaj so antibiotiki?

antibiotik-1Kaj je dobro vedeti o zdravljenju z ANTIBIOTIKI?
ANTIBIOTIKI so zdravila za zdravljenje bakterijskih okužb. Izraz antibiotik izhaja iz grščine in bi ga lahko prevedli z besedami “proti nečemu živemu”.
Snovi z antibiotičnim delovanjem uporabljamo ljudje že tisočletja. Prvi znanstveni opis naravnega antibiotika penicilina pa sega v leto 1928. Metode za proizvodnjo antibiotikov so do danes močno napredovale, še vedno pa jih večino pridobimo s kemičnimi spremembami naravnih snovi, redkeje pa neposredno od živih organizmov. Antibiotične učinkovine izvirajo iz gliv, bakterij, lišajev ali višjih rastlin. Na primer najbolj znan antibiotik, penicilin, je produkt plesni. Nekatere antibiotike danes proizvajajo tudi umetno.

Naravni antibiotiki

Antibiotik

Zdravljenje z ANTIBIOTIKI, ki nam jih predpiše zdravnik, je sicer učinkovito, a preveč kemije lahko škoduje našemu organizmu, bakterije postanejo odporne, prekomerna uporaba pa lahko oslabi naš IMUNSKI SISTEM. Raje si pomagajte z domačimi nadomestki, ki nimajo stranskih učinkov.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo POLITIKO PIŠKOTOV

EU Cookie Directive Module Information