Facebook
Trgovine

Krčne žile? Ne, hvala!

Krčne žilePosledica modernega načina življenja
Dejstvo, da se krčne žile pojavljajo pogosteje v zahodnem svetu, nas prepričuje, da so te povezane z modernim načinom življenja. V primerjavi z našimi predniki večino časa na delovnem mestu stojimo pri miru ali sedimo. Med sedenjem je zato najbolje uporabljati podložko za stopala. Moderna oblačila, zlasti jeans in ozke spodnje hlače niso priporočljiva, saj pri sedenju pritiskajo na povrhnje vene in motijo venski odtok. Prav tako prekrižane noge povzročajo motnjo v venskem odtoku.

Vsak peti ima težave s krčnimi žilami

krcne-zile-2

Kljub rednemu in pravilnemu prehranjevanju, vitki postavi, pitju zadostnih količin tekočin, redni rekreaciji in skrbi za kožo se pri številnih predstavnicah ženskega spola že kmalu po vstopu v tretje desetletje neizogibno začnejo pojavljati moteče razširjene žilice na spodnjih okončinah. Mnoge ugotavljajo, da imajo podobne težave tudi njihove mame, sestre, tete. To seveda kaže na to, kako velik pomen pri nastajanju tovrstnih težav ima dednost, a tudi ženski hormon estrogen.
Več žensk kot moških

Kaj lahko storite, da vas ne bodo mučile krčne žile?

krcne-zile-4

Ljudem je poleg zdravja pomemben tudi videz. Vsako življenjsko obdobje prinese svoje čare in tudi težave. Ko se ženske komaj sprijaznijo z obsojenostjo na celulit, se morajo soočiti z novo nadlogo, ki se imenuje krčne žile. Moškim je prva nadloga večinoma prihranjena, nekateri pa se vendarle morajo soočiti s pojavom krčnih žil.
Poleg slabšega estetskega videza pa lahko krčne žile povzročijo tudi nekatere zdravstvene težave.

Krčne žile v nosečnosti

krcne-zile-7

Nekatere ženske se v nosečnosti srečajo s še eno nadlogo, to so krčne žile. Lahko so nemoteče, lahko pa povzročajo tudi bolečine in druge težave.
Krčne žile so zelo razširjeno obolenje, pri ženskah veliko bolj pogoste kot pri moških. Najbolj pogoste so krčne žile na nogah. Pojavijo se na zadnji strani meč in na notranji strani nog.

Krčne žile so posledice sodobnega načina življenja

krcne-zile-6

Modrikaste, nabrekle vene tik pod kožo res ne ogrožajo življenja, so pa izjemno neestetske na pogled in veliko žensk je zaradi njih tudi to poletje skrivalo noge pod ohlapnimi krili in dolgimi hlačami.
Po nepotrebnem, bi lahko rekli, saj poznamo učinkovite načine, kako jih odpraviti, le pravočasno je treba poiskati strokovno pomoč, je poudaril prof. dr. Miloš Pavlović, dr. med., specialist dermatolog z Dermatološke klinike Kliničnega centra v Ljubljani.

Krčne žile: treba je ukrepati čim prej

krcne-zile-5
Krčne žile nastanejo zaradi venskega popuščanja v spodnjem delu nog, ki preprečuje, da bi se kri nemoteno vračala do srca. Da bi bili uspešni pri zdravljenju te kronične BOLEZNI, jo je treba zgodaj prepoznati ter poskrbeti za jasne poti zdravljenja.

Morda vas zanima še

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo POLITIKO PIŠKOTOV

EU Cookie Directive Module Information